top of page

Mi az a biofeedback?


Ergoterápia biofeedback
Mi a biofeedback?

A biofeedback és neurofeedback eszközök relaxációt segítő módszerei fontos szerepet játszanak a rehabilitációban. Terapeuták, orvosok, mentorok munkájában, főleg akik felnőttekkel foglalkoznak, elengedhetetlen a relaxációs technikák alkalmazása.

 

A stresszmenedzsment és a relaxáció segít bizonyos tünetek és betegségek enyhítésében. A biofeedback és neurofeedback eszközökkel objektív visszajelzés alapján megtanítható a stressz tudatos csökkentése, az ellazulás és a relaxált állapot.


Modern biofeedback és neurofeedback eszközök segítségével, legyen az orvostechnikai vagy otthon használatos eszköz, már nem csak mérni tudjuk a test paramétereit, hanem ezek segítségével, meg is tudjuk tanítani a szervezetnek az életfunkciók optimális működését.

 

Különböző módszerek léteznek, aszerint, hogy mely testi paramétereket jelezzük vissza az agy számára. Biofeedback tréninggel növeljük a testtudatosságot, a kognitív képességeket, helyreállítjuk az egyensúlyt és az egészséget. 

 

A neurofeedback egy speciális agyhullám tréning, mellyel az idegrendszeri alapú és pszichés betegségeket lehet kezelni. Különböző tüneteknél az agyhullám mintázatban eltérést tapasztalhatunk.

 

A neurofeedback tréninggel ezen eltéréseket lehet korrigálni. Ezzel az agyi aktivitás, az agy működése ismét optimális állapotba került, az újrahangolt agy, képes hatékonyan működni, így a tünetek  csökkennek illetve megszűnnek.


biofeedback neurofeedback ergoterápia
Mi a biofeedback?


2024. március 15-én az Agykutatás Hete (International Brain Awareness Week) rendezvénysorozat keretén belül, az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesülettel (OBNE) együttműködve, Chauvin N. Nerella, a Magyar Ergoterpeuták Egyesületének (HAOT) az Elnöke fog egy ingyenes online (Google Meet) tudományos ismeretterjesztő előadást tartani bővebben a biofeedback módszertanokról.


Az előadás témái: rövid összefoglaló a biofeedback eszközökkel mérhető paraméterekről, szó lesz a HRV és sEMG biofeedbackről illetve a stresszprofil vizsgálatról és hogy miért is olyan fontos egy terápia megkezdése előtt ez a speciális felmérés. A nemrégiben megjelent 4. Biofeedback és Neurofeedback Evidence-Based módszertanok kiadvány kapcsán, a legfrissebb evidencia besorolások összefoglalóját is hallhatjuk.


Az előadás időtartama 2 óra.

Kezdés: 16 órakor


Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az info@bioneuroakademia.com email címen lehet.


Várunk szeretettel minden kedves Érdeklődőt!

bottom of page